ideje za stellabio doručak
Home-made muesli
pahuljice od integralnih žitarica (riža, ječam...)
zobene pahuljice
nasjeckani orašasti plodovi (bademi, lješnjak, orah...)
nasjeckani "Kolač of suhe smokve ili suhe šljive" Stellabio
začini po želji (cimet, sladilo)
svježe voće po želji
kokos flakes, sjemenke lana, suncokreta, sezama
Kratko tostirati žitarice u pećnici na 180C (do 10 min), pomiješatai sa ostalim satojcima i služiti sa mlijekom ili jogurtom.
Integralne palačinke
180 g integralnog brašna
smjesa za 13-15
450 ml mlijeka
malo soli
2 jaja
2 žlice ulja
Za nadjev koristite naše džemove Stellabio
Muffini sa zobenim pahuljicama
3 jaja
15 žlica brašna (crno, integralno i raženo i malo oštrog)
šaka zobenih pahuljica
žlica suncokretovih sjemenki
žlica lanenih sjemenki
2 dcl jogurta
prašak za pecivo
žličica soli
1 dcl ulja
Izmiksajte brašno, jaja, jogurt, prašak za pecivo, ulje i sol u jednoličnu smjesu i posuti sjemenkama i zobenim pahuljicama i uliti u kalupe za muffine, pecite na 180C 20ak minuta
Muffine poslužite svježim sirom i džemom Stellabio
Integralni keksi
šalica od 250ml
1 šalica zobenih pahuljica
3/4 šalice integralnog brašna
2 žličice prasaka za pecivo
1 žličica sode
1/3 šalice nerafiniranog šećera
1/4 šalice javorovog sirupa ili prirodno sladilo
1/3 šalice ulja
1/3 šalice narezanog kolača od suhe smokve Stellabio
Spojiti sastojke i oblikovati okrugle keksiće, pecite 10 minuta na 180C
Poslužiti sa džemovima Stellabio
Integralni Waffel
šalica od 250ml
1 šalica integralnog brašna
1/2 šalica brašna
2 žličice sode bikarbone
1 žlica praška za pecivo
1 1/2 šalica nemasnog grčkog jogurta
2 jaja
3 žlice 1% mlijeka
1/4 šalice džema Stellabio od šljive
džem Stellabio za premazivanje
pomiješati sve sastojke suhe i mokre odvojeno, zatim ih spojiti (dodajući džem zadnji) i peći u pekaču za waffle.
Poslužiti sa džemom Stellabio
Ricotta, integralni krekeri i džem
1/2 šalice mješavina sjemenki (sezam, lan)
120 g integralno brašno
120 g polubijelo brašno
1 žličica sol
60 ml maslinovo ulje
120 ml hladna voda
Sjedinite sve sastojke oblikujte krekere nepravilog oblika i pecite 20ak minuta na 180C.
Poslužite sa ricotta sirom i džemom Stellabio